Samengestelde gezinnen

Samengestelde gezinnen 3

Samengestelde gezinnen

Een samengesteld gezin runnen is een pittige klus!

De verwachtingen zijn in het begin vaak hooggespannen, je bent blij met je nieuwe partner, je hebt de liefde weer gevonden en dit keer voor altijd…Maar al snel blijkt het niet allemaal zo eenvoudig te zijn, zo met zijn allen bij elkaar… Jij en je partner hebben voor elkaar gekozen, maar de kinderen, die moeten het er maar mee doen. De kinderen van mij en mijn partner (4 in totaal) zijn inmiddels allemaal tieners en ik kan je vertellen, daar wordt het allemaal niet veel makkelijker van! 

Uit onderzoek blijkt dat helaas 60% van de samengestelde gezinnen weer uit elkaar valt, dat heeft grote gevolgen voor jou, je partner en de kinderen.

De dynamiek in een samengesteld gezin is heel anders dan in een ‘gewoon’ gezin, waar de zaken vaak meer vanzelf gaan en vanzelfsprekend zijn. In een samengesteld gezin zijn de dingen vaak niet vanzelfsprekend. Er komen allerlei praktische moeilijkheden naar voren, je emoties vliegen alle kanten op, de exen spelen altijd een rol op de achtergrond (en als het een beetje tegenzit, zelfs op de voorgrond….) 

In een samengesteld gezin zijn zoveel meer dingen waar je tegenaan kunt lopen dan in een ‘gewoon’ gezin, daar ben je je vaak niet van bewust in het begin.

Ook je omgeving begrijpt misschien niet altijd hoe lastig het kan zijn. 

Om ervoor te zorgen dat jullie tot die 40% gaat behoren die bij elkaar blijven, kunnen jullie best wat hulp gebruiken.

Het vraagt tijd en energie en goede afspraken om ervoor te zorgen dat iedereen zijn/haar plek in het nieuwe gezin kan vinden. Heldere, eerlijke communicatie is hierbij heel belangrijk. 

In de coachgesprekken richt ik me in eerste instantie op het versterken van de relatie tussen jou en je partner, dat is de basis voor jullie nieuwe gezin.

Wanneer jij en je partner op één lijn zitten, hebben de kinderen daar veel baat bij. Mocht het nodig/wenselijk zijn, kunnen de kinderen ook betrokken worden in de coachgesprekken.


Samengestelde gezinnen 4
Samengestelde gezinnen 5
Samengestelde gezinnen 6
Contact opnemen

Wil jij niet meer doormodderen en maar zien waar het schip strandt, maar wil jij investeren in je relatie? Neem dan contact met me op. Je krijgt dan een coach die niets liever doet dan over relaties praten en er daardoor ook nogal wat van weet. Die zelf ook de nodige uitdagingen heeft en had op liefdesgebied, die de juiste vragen kan stellen, die niet bang is voor moeilijke onderwerpen en emoties, die je niet zal veroordelen en kan luisteren met een open hart.

Schrijf je in voor leuke en originele relatie-inspiratie

Wanneer je je hiervoor inschrijft ontvang je regelmatig gratis per mail originele relatie-inspiratie die je direct kunt gebruiken voor je eigen relatie. Wanneer je je naam en mailadres invult, ontvang je direct een mail met 20 verrassende vragen die je helpen om een goed gesprek te voeren met je partner.

(wanneer je de mail niet in je mailbox krijgt, check dan even je spambox)